Kısadan Hisse Film Günleri Başlıyor
HAYAL PERDESİ - Gündem 06.11.2018

Kısadan Hisse Film Günleri Başlıyor

Genç Öncüler Gençlik Hareketi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen 4.Kısadan Hisse Kısa Film Günleri için başvurular başladı. Sinemanın gelişimini ve yeni yeteneklerin keşfedilmesini amaçlayan yarışmanın bu yılki teması “Birlikte Yaşama Kültürü” olarak belirlendi. 

Seçilen tema doğrultusunda sosyal farkındalık oluşturulması hedeflenen yarışmada amaç; din, dil, ırk vb. tüm farklılıkların çatışma ve ayrışma sebebi değil, bu farklılıkların mümkün mertebe birer zenginlik olarak kabul edilmesidir. Bu doğrultuda bu farklılıkların zenginliğini ortaya koyan ve konu edinen en iyi kısa filmlerin çekilmesi hedeflenmektedir. Dramdan korkuya, gerilimden aksiyona, komediden bilimkurguya kadar türü fark etmeksizin, yarışmaya başvuran filmlerin doğrudan ya da dolaylı olarak bu konuyla ilişkili filmler olması beklenmektedir.  

Her yıl olduğu gibi bu sene de yüzlerce filmin değerlendirileceği yarışmada toplam para ödülü 30 bin TL olarak açıklandı. En geç 8 Mart 2019 tarihine kadar başvuruların yapılacağı yarışmasın jürisi; Türkiye'nin önemli yönetmenlerinden Nazif Tunç, oyuncu ve senarist Görkem Yeltan, gazeteci yazar Gülcan Tezcan, oyuncu Mehmet Usta ve film yapımcısı Sinan Sertel.

Jürinin seçimini yapmasının ardından sonuçlar 02 Nisan 2019’da açıklanacak. Yarışmada “Birlikte Yaşama Kültürü” temasını en iyi yansıtan birinci filme 10 bin TL, ikinciye 7 bin TL, üçüncüye 4 bin TL verilecek. Ayrıca Jüri Özel Ödülü'nü kazanan yapıma 2 bin TL, Genç Öncüler Özel Ödülü'ne değer görülen filme 2 bin TL ve Mansiyon Ödülü kazanacak 5 yapım da biner TL'lik para ödülünün sahibi olacak.

Yarışmaya ilişkin başvuru, katılım koşulları ve teknik bilgiler için tıklayınız.

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..