Kulis'in Konuğu Ümit Ünal
HAYAL PERDESİ - Kulis 03.05.2013

Kulis'in Konuğu Ümit Ünal

 

Nar’ın ardından yeni filminiz merakla bekleniyor. Şu sıralar hangi projeler üstünde çalışıyorsunuz?

 

Sultan Mutfakta adında Londra'da geçen bir senaryom vardı. Onu Türkiye'ye uyarlayıp yeniden yazdım. Yapımcı Türker Korkmaz'la üzerinde çalışıyoruz. Parasal kaynak aranıyor. Bir de yeni yazdığım şimdilik kod adı Memleket olan bir senaryom var.

 

Yeni projenizin hikâyesi/teması hakkında bilgi verebilir misiniz? Proje şu anda hangi aşamada? Tahmini bir çekim ve vizyon takvimi söyleyebilir misiniz?

 

Sultan Mutfakta Türk mutfağının sırları üzerine bir kara komedi. Memleket ise biraz 9'u andırır şekilde birkaç anlatıcı ağzından, yine bir kayboluş ve cinayet hikâyesi. Ama bu sefer tek mekân filmi değil. Sultan'ın senaryosu hazır finans arıyoruz. Memleket'in senaryosu bitmek üzere. Henüz konuştuğum bir yapımcı yok. Ama her an o da öne geçebilir.

 

Sinema kariyerinize senaryo yazarı olarak başladınız; ancak daha önce gerçekleştirdiğimiz söyleşide asıl hedefinizin en başından beri yönetmenlik olduğunu belirtiyorsunuz. Bundan sonra kendiniz yönetmeyeceğiniz bir film senaryosunu yazar mısınız?

 

Eğer güvendiğim, anlaştığım bir yönetmen olursa ve projeyi seversem elbette yazabilirim. Selim Demirdelen için, Hakan Günday'ın Piç romanını senaryolaştırdım mesela. O da bugünlerde yapım hazırlıkları aşamasında.

 

 

 

Geçen sene Çıplak Gerçek isimli bir televizyon dizisine imza attınız. Tecrübeniz üzerinden dizi sektörü ile ilgili gözlemleriniz ve değerlendirmelerinizden bahseder misiniz?

 

Çıplak Gerçek, çok iyi bir ekiple, çok severek yaptığım, sinema filmi heyecanı duyduğum bir iş oldu. Yaz döneminde gösterildiği ve 45 dakika olduğu için ratinglerde varlık gösteremedi ama çoğu diziye nasip olmayan güzellikte eleştiriler aldı ve dikkat çekti. Ben tüm ekiple birlikte başarılı ve ileride iyi anılacak bir iş yaptığımıza inanıyorum. Keşke yapımcısı kanal, DVD olarak çıkarsa... Eminim ilgi çeker.

 

İleride hayata geçirmeyi planladığınız başka dizi projeniz var mı?

 

Bir iki fikir geliştirip şansımı denedim, bir tanesi komediydi ama henüz gerçekleşen bir proje yok. Ama heyecan verici bir proje olursa seve seve dizi yazar ve çekerim.

 

(Aybala Hilâl Yüksel)

 

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..